background

.:mamayin papabear:.

.:mamayin papabear:.

.:mamayinpapabear:.

.:mamayinpapabear:.
~forever love~

Monday, January 31, 2011

TECHNOLOGY

apabila aku ade
tige (3) account FB termasok fanpage, due (2) blog, satu (1) myspace,
lime (5) account email yang active belake, satu (1) twitter, maka dengan itu,
'department' blog ni aku nak kate,
mungkin selepas ni aku akan banyak update di AA punye blog la ye~~
baik personal atau tidak..aku bersedia untuk letak sume citer kat situ!
atau mungkin juge akan buat announcement kat blog AA bahawa mamayinnakuya ni ialah aku juge..
tengoklah camne japgi aku baling DADU..
ape dadu kate!

Till Then,

Thursday, January 6, 2011

HAPPY NEW YEAR!!!! HAPPY BIRTHDAY PAPABEAR!!

lama sangat tak update kan?? NAK TAU NAPE??
sebab ada LAHA yang report abuse blog mak tak pasal2 sheolls..!!
MOTIFFFFFFFF sangat!! tak pasal2 blog ni kena remove dengan admin blogspot.. HANJENG sangat orang yang report abuse tu sheolls!! nasib baik di atas usaha & kesabaran mak hayem, blog ni dapat digunakan semula DENGAN JAYANYA!!

ok.. lupekan mukadimah itu.. dengan excitednya nak syakap = HAPPY NEW YEAR!!!!!!!
semoga tahun 2011 ni akan memberi lebih kebaikan kepada semua..nak ucapan dengan lebih lanjut.. leh la baca blog A.A.... :)

untuk hari2 yang akan aku tempuh.. aku memerlukan:

KELUARGA

MY SOUL..no words can describe you guys!!

















KAWAN-KAWAN

1) yang selalu ada dengan aku.. susah senang..  NOPE.!! time senang aku yang carik derang. sebab bila time aku susah, derang slalu ade dengan aku!! apa sajalah yang termampu diorang tolong!! OWH DAMN!! SUCH A GOOD FRIENDS!
2) JUJUR.. suka cakap terus terang.. selalu nasihat aku.. TAKDE CAKAP BLAKANG2 PUNYALAH!! nasihat aku untuk kebaikan aku.. dan memajukan aku.!! im so proud to have them as my friends..... betul cakap mak aku.. orang yang cantik tu sebab HATI DIE PON CANTIK!!


DIDA, KENAPA PIPI KO MACAM TERTENYEH OLEH DIDI??







____________________________________________________________

aku nak citer tentang salah seorang BFF yang dikecam secara haram tentang MALAM MTD yang konon kontroversi tu!! MY HUSBAND ASKED ME TO PUBLISH the story sheollsssss.!!! memang citer ni dah lama but..you know lah.. i was not able to update my blog due to the report done by HANJENG.. ok, let me remind you, konon disebabkan entry BFF aku dalam blog die ni mempengaruhi orang untuk tidak ke MALAM MTD... MOTIPPPP???  kheeeennnn..memang hanjeng!

1) papabear kata, kalau i jadi KETUA PALING BESAR DALAM KELOMPOK 'tu' ATAU MESYUARAT 'tu' WAKTU 'tu' i akan tanya 'perempuan sentap' tu, BAGI SAYA SATU REPORT BERTULIS YANG MEMBUKTIKAN JUMLAH ORANG YANG TERPENGARUH UNTUK TAK DATANG KE MLM MTD DISEBABKAN ENTRY TU TOGETHER WITH THEIR SIGNATURES ON THE REPORT. KALAU AWAK TAK DAPAT KUMPUL BUKTI, TAK PAYAH CAKAP BANYAK!!

2) papabear kata lagi, APA MASALAH PEREMPUAN SENTAP TU HA? DAPAT LAKI PON SAMA NAIK! haaaaaaaaa..mampu?? laki mak sheolsss, sekali sekala syakap, cengkerik pon senyap!

3) tidak profesional dan entah hape2 katenye ~~ (time ni sha, masa aku call+engaged dgn ko, laki aku sebok nak cakap sama kan.?? maafkan die ye. hahahhahaha)

4) kata papabear lagi, IT IS HER PRIVATE BLOG.. blog tu bukannye web HAKMILIK kerajaan atau swasta..dan BFF aku tu pulak bukannya MENTERI BESAR yang konon sekali syakap je sampai mampu NAK MEMPENGARUHI SATU KAMPUNG PENING LALAT. orang2 yang PENDEK AKAL je yang akan rasa bende tu BIG DEAL sangat.!

but let the gone be by gone.... lepas ni kita kena berhati2 dengan orang yang PERNAH BAIK DENGAN KITA.. BLAKANG KITA, MENGATA KITA JUGAK TAK HENGAT!! itu kawan pon bukan, lawan pon bukan..itu merupakan SYAITAN yang datang ke bumi untuk menguji kita.. dan berhati-hati jugak dengan orang yang pernah baik dengan kita, TIBA-TIBA TANAK TEGUR KITA, BUAT MUKA DENGAN KITA TANPA SEBAB ye hadek2... diorang dan puak2 diorang je la yang tau kenapa... K.G DOT sheolss!!! bukan saje KOPI, KAWAN pon kena tapis2 sheolls.!! biar kawan sikit.. asal ADA QUALITY..

Till Then,

Saturday, November 20, 2010

AIDIL ADHA

ade kawan mak hayem buat lawak!!


"DARI TADI KAT DERIO (radio) ASYIK MENTION NAMA YOU JE!! BILA DENGAR BETUL2, RUPANYA AIDIL ADHA.. WAKAKAKKAKA"

memang budget nak makan ketupat tangan berkuahkan air basuhan kaki ye ~~ hahahahhaa, memang kelakar (spontan je aku type) ~ [entah, mak hayem ghase klako je.. tak ke?? (+_+)]


lagi-lagi cik esah, lagi-lagi cik esah..

LET ME TELL YOU A STORY ABOUT THIS ESAH AGAIN ya sheolls.. this esah kan, she has crazy and weird perangai tau.. her perangai ha, just like sumpah2.. can easily change one!! depends on situation and people surrounding her tau! really annoying tau sheolls!! she ha you know, talk talk talk about me ha everywhere you know.. but different stories to different people you know! to the kakak2 or abang2 or to the bosses ha you know, she tells them like she's the mangsa you know... with her sad face segala kheeennnnn... but with the youngsters ha, die punye menggila tu.. mmmm, phsyco ok! she kutuk me like crazy ok.. she doesn't like my song la, benci la.. nak sepak (terajang) muke i la ~~ but with other people ha, she twists the story u know.. like shes very supportive one!! ya dallaaaiiiii ~~ gile la ko esah ~~ and her penyakit gile ney, not only heading to me you know, to several friends of mine too ~~ she kutuk my fren like crazy @ mukabuku haaa, and the next day she meet her like terhegeh-hegeh nak senyum segala..!!

sheolls rase kan, she got it from her hubby ke? because he used to try+tackle my two girl friends sekaligus you know! jadi....sama2 la talam 360 darjah muke kan??

ok lah! thats all la ho?? salam aidil adha..
MAMAYIN dukung COPYA (tengok rambut die!hahahha) MAYAM, MAKLONG, MIMA, YAYA, MAK INA!!


:: MAKLONG, MAMAYIN, MAK INA ::


ok.. CAMAT ARI RAYE ~~ (ney baru sikit yang kumpul ney! 10% je)


PERNAH TAK SHEOLLS MARAH ADIK2 SHEOLLS EN
"YA ALLAHHHH, KO MAEN APE NEY?
BERPELUH, BUSUK PLAK TU! PEGI MANDI!!" haaaaaa.. tu la dialogue papabear marah mak hayem yea! nak tau nape?? TENG TENG TENG  ~~~~ tengok bawah

time matahari TERIK, mak hayem maen air kat padang, men bola, lompat segala~~


TIME HUJAN MEN BESKAL!!
hahhahaha
(DA LAME GILE TAK NAIK BESKAL!!!)


TILL THEN!!

p/s - excited nak baca N3 baru bestpwen mak hayem ~ sha..

Friday, November 5, 2010

sempena deepavali.. KAW ADE???

mak hayem ni memang la bangun awal....
pastu sabtu ahad ni takde program ape2..
ye la, jangan lupa statement "ARTIS tak laku" tu kheeeeeeennnnn...
jadi habiskan waktu pagi ni tengok tibi je...
tibe2 tertarik pullok mak hayem dengan satu magnet yang membuat mak hayem capai hengpong dan straight tangkap gambo


kaler baju KEMEJA tu kheeeeeennnnnnnnn....KAW ADE??
entah bile bday si adrus..nak juge aku belikan.. (ko bahan aku kheennnn??)

NASIB LA WAKTU SIANG CIK ESAH

NI PELAKON UTAMA... MEH MAK HAYEM PERKENALKAN SIAPA DORANG NEY..

NEXT PICTURE PLEASE!!!

hah.!! BACA SENDIRI!!!!

p/s - mane nak dapat mp3 lagu advrtsmnt american tourister tu ha?? yang budak LALALALLAA pegang bag tu

Till Then,

Saturday, October 30, 2010

video gedix GELENYAR dari mak hayem!!

testing wan tu tri...
berbloging dengan meng-upload video dari telefon bimbit bersize hanjeng sebagai medium komunikasi...KO ADE????
  video

contoh pengunaan LEYH - "nak tau ke?? ade LEYYHHH!!"

contoh penggunaan khennnnnn - bila orang puji, "baju ko santeq la mekkk.." sheolls jawab je
KHENNNNNN

penggunaan hanjeng dan hazabedah - bila untuk mengutuk sesuatu

penggunaan KO ADE??? - pandai2 lah she olls nak menyelit atau bile nak berlagak sesuatu...


p/s - si PAPABEAR pon da pandai ber KO ADE?? dengan mak hayem!! kelleesss laki mak!

Till Then!